Német nemzetiségű hírek


Német nemzetiségű hírek

Zenekarunk és kórusaink – néhány nyugdíjas kórustaggal kiegészülve – valamint a babarciak egyházi kórusával biztosította szeptember 2-án Máriakéménden a dél-baranyai svábság búcsúmiséjén, szeptember 9-én pedig Máriagyűdön a Szent Gellért Egyesület éves miséjén a zenei kíséretet. A zenekar Máriagyűdről Szigetvárra ment tovább, egy felkérésnek eleget téve. A Zrínyi-napok keretén belül adtak közös koncertet az ottani zeneiskola ifjúsági zenekarával. Október 5-én, 17 órakor nyitják a Vörösbor Fesztivált a hagyományokhoz híven.

Asszonykórusunk szeptember 23-án Pécsett, a Szüreti napok keretén belül lép színpadra a Széchenyi téren.

Ifjúsági táncosaink szeptember 1-jén Borjádon, a Falunapon mutatkoztak be. 9-én délután, rekkenő hőségben Harkányban a Gyógyfürdő vendégeinek táncoltak. Később, a Művelődési Ház elõtti színpadon, illetve az azt követő Szüreti felvonuláson álltak hősiesen helyt.

A Vörösbor Fesztiválon, a felvonuláson és a színpadon minden csoportunk fellép. Október 13-án a Harkányi Német Önkormányzat vendégeként mutatkozhat be a Svábbálon a zenekar, az Asszonykórus és az ifjúsági tánccsoport.

Szeptember 24-én a Szekszárdi Német Színház "A bárkán" című zenés darabját tekintik meg németes tanulóink. A költségen az iskola Alapítványa és a Német Önkormányzat osztozik.

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra

Aktuális időjárás:

Pécs: 27°C, 7.56 km/hÉ/ÉNY-i szél, közepesen felhős

Ma:

Hőmérséklet:

min hold 16°C, max nap 33°C Idő: derült

Holnap:

Hőmérséklet:

min hold 17°C, max nap 33°C Idő: kánikula

További időjárás