Lakossági tájékoztató a Vörösborfesztiválról


Lakossági tájékoztató a Vörösborfesztiválról

Fesztivál a település életének legnagyobb közösségi rendezvénye, egyben ünnepe is. Az a figyelem, ami a városra irányul ebben az időszakban, hosszú hónapokra képes befolyásolni a turistaforgalom alakulását. A Fesztivál sikere minden villányi sikere kell, hogy legyen. Magánember, vállalkozó, önkormányzat egyaránt meg kell találja a maga számítását a közösség legnagyobb rendezvényében.

A Város mindent megtesz a fenti cél eléréséért. Lehetőségeihez mérten növelni próbálja az ide érkező vendégek számát. A jegybevételek útján, az abból megvalósított fejlesztésekkel pedig azoknak is ad valamit a fesztivál javaiból, akiknél közvetlenül nem csapódik le a "fesztiválforint" a fesztiválbevétel. Tavalyi évben az új sportöltöző, idén az új teniszpályák finanszírozása történik a fesztiválbevételből.

Ez évben, a tavalyi évhez hasonló szervezési konstrukcióban kerül lebonyolításra a Vörösborfesztivál. A Város szakmai partnere az Acona Kft. A változás elsősorban abban érzékelhető, hogy az Önkormányzat a tavalyinál nagyobb részt vállal a szervezésben, lebonyolításban.

A Fesztivál rendhagyó lesz a maga nemében, hiszen az utolsó alkalommal kerül megrendezésre a megszokott helyszínen. A rendezvénytér térépítési munkálatai ugyan befejeződnek október első hetére, de egy frissen átadott építési terület nem lehet otthona egy olyan rendezvénynek, amely esetében a környezet hangulatteremtő ereje meghatározó jelentőségű a vendégek számára. Mivel az elkerülő út – mindannyiunk sajnálatára – ez évben sem készült el, a Fesztivál forgalmi rendje a korábbi évhez hasonlóan alakul, azonban a rendezvénytér parkolói már a vendégek rendelkezésére állnak majd.

Idén a Város mindent megtesz annak érdekében, hogy a turisták közlekedési lehetõségei javuljanak, Tömegközlekedési eszközökkel szervezett módon, elérhessék és elhagyhassák a Fesztivált. Ezzel vélhetően a környező városokból érkező vendégek száma is növelhető.

A fesztiválterületet az Önkormányzat szerződéses partnere a Tax Guard Kft. biztosítja, egyben végzi a helyszíni jegyárusítással, beléptetéssel kapcsolatos feladatokat is. A fesztivállal kapcsolatos köztisztasági feladatokat a Városüzemeltetési Csoport és a Délkom Kft látja el.

Csökken a jegyvásárlást is lehetővé tévő beléptető kapuk száma, ugyanakkor e pontokon lényegesen emelkedik a beléptetés színvonala, tárgyi feltételrendszere (faházak állnak majd a jegyárusító munkatársak rendelkezésére)

Változik a jegyrendszer. Napi jegy (1000 Ft) és Fesztivál jegy (2000Ft/3nap) kerül kibocsátásra.
A fesztiváljegy mellé egy deciliter bor ingyenes fogyasztását biztosító bón jár ajándékba.

A helyi lakosok és a 14 év alatti gyermekek számára ingyenes karszalag, ez által a belépés.
A helyi lakosoknak az Önkormányzat átvételi elismervény ellenében a tavalyi évhez hasonlóan kipostázza a karszalagokat. Eredménytelen kézbesítés esetén a karszalag a Fesztiválirodában vehető át október 1-jétől.

A szállásadók részére vendégeik számára kifejezetten a fesztiváljegy vásárlását ajánljuk, amely elővételben szeptember 26-tól lesz átvehető a Fesztivál irodában.

A karszalag viselése kötelező. A karszalag viselését a területbiztosító cég, valamint az önkormányzat emberei folyamatosan ellenőrzik, anélkül a rendezvényterületre belépni, ott tartózkodni nem lehet. A karszalagot úgy kell felhelyezni, hogy az a karszalag sérülése nélkül ne legyen eltávolítható. A nem megfelelően felhelyezett, vagy megrongálódott karszalaggal a belépés nem lehetséges.

A fesztivál-karszalagok a Fesztiválirodában, szeptember 26-tól elővételben megvásárolhatók. A behajtási engedélyeket szintén a Fesztiválirodában október 1-jétõl lesznek átvehetők. Felhívjuk a helyi lakosok figyelmét, hogy az ingyenes karszalag átvételére a rendezvény ideje alatt már nincs mód, és a beléptető kapukon a helyi lakosok is csak karszalaggal juthatnak be a fesztiválterületre. A fesztivál ideje alatt karszalagok a beléptető kapuknál vásárolhatók.

Felhívjuk a helyi vállalkozók figyelmét, hogy a karszalag megvásárlása mind a vendégek, mind a nem villányi lakos dolgozók számára kötelező, amennyiben a rendezvényterületen kívánnak tartózkodni. Minden elárusító helyet bérlő résztvevő egy ingyen karszalagra lesz jogosult – gondolva az esetleges vidéki alkalmazottakra.

A rendezvénnyel kapcsolatos információk a Fesztiválirodában érhetők el.
Cím: Villány Baross G. 17.
Nyitvatartási idõ: H, K, Cs: 9–12-ig, Szerda: 9–17.30-ig. Péntek 9–19-ig
Tel: 72/955-129, mobil: 20/993-3399

A Fesztiváliroda fesztivál időszakában (péntek reggeltõl) zárva tart, ekkor szerepét a színpad mellett felállítandó információs pavilon veszi át.

A rendezvény sikere mindannyiunk sikere. Hogy ez így legyen ahhoz valamennyi résztvevőnek együtt gondolkodása, és egymást segítő tevékenysége szükséges.

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra