Hajtsunk fejet együtt


Hajtsunk fejet együtt

Ha szótlanul elmegyünk településünk gyászos eseményei mellett, ha cinkosan elhallgatjuk a múlt bűnökkel terhes éveit, nem érdemeljük meg a jövő bocsánatát. Régi adósságot törlesztünk, amikor emlékművet állítunk városunk áldozatainak tiszteletére, melyet közadakozásból kívánunk megvalósítani.

Mindazoknak adózunk, akiket "malenkij robotra" hurcoltak, akiket kiűztek otthonaikból, akiket a marhavagonok Németországba vittek, csupán azért, mert nem tagadták meg nemzetiségüket, nyelvüket, azokért, akik három évet szenvedtek Hortobágy poklában, kényszermunkatáborokban. Az emlékművet az "56-os mártírok terén" állítjuk fel, leleplezése nemzeti ünnepünkön, 2012. október 23-án történik.

Az emlékmű anyaga szürke és fekete gránit acélláncokkal. Felirata: kétnyelvű. "Emlékezzünk - a hazájukból, otthonukból kitelepített, elhurcolt, elűzött, valamint áldozatul esett villányi polgárokra, s azokra, akiket nem villányiként ért a megaláztatás, de leszármazottaik itt élnek". Lélekben fogjuk meg egymás kezét, és közös akarattal valósítsuk meg a főhajtást, Villány, történelmünk igazságtalanságait elszenvedő polgárai előtt.

Adományaikat legkésőbb 2012. október 15-ig kérjük eljuttatni a DRB-bank (volt Takarékszövetkezet) villányi fiókjába a következő számlaszámon: 50600090-30066145-52600019

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra

Aktuális időjárás:

Pécs: 15°C, 7.56 km/hNY/DNY-i szél, közepesen felhős

Ma:

Hőmérséklet:

min hold 8°C, max nap 15°C Idő: gyengén felhős

Holnap:

Hőmérséklet:

min hold 4°C, max nap 14°C Idő: szeles

További időjárás