Avattunk, örültünk


Avattunk, örültünk

2012. augusztus 18-a szombat napja egy új sportöltöző és multifunkciós műfüves pálya avatásával tellett. A 2012-es év nagyon tartalmas napjainak egyike volt. A Villányi Ifjúsági Fúvószenekar fogadta az avatásra érkezőket, felállított sátor alatt sörpadok és asztalok kínálták a helyeket. A kora délelőtti órákban serdülő labdarúgó-mérkőzés folyt a füves pályán. Takáts Gyula polgármester úr, majd Tiffán Zsolt úr országgyűlési képviselőnk mondott avató beszédet és kaptunk rövid betekintést a sport és a társadalmi élet jelenlegi alakulásáról, valamint a továbblépési lehetõségekről.

Két emléklap került kiosztásra a 91-edik évében járó Pfund Józsi bácsi a legidősebb volt villányi labdarúgó, míg a 98 éves Zunnert Vendel bácsi a leghűségesebb villányi szurkoló múltjáért érdemelte ki a megtiszteltetést, őszinte szívből gratulálunk, köszönjük, jó erőt, egészséget kívánunk. A Villányi TC vezetése egy garnitúra felszereléssel ajándékozta meg az Óbert SC leány kézilabdacsapatát. Szalagátvágást követően, melynek résztvevője volt Kretz Róbert sportköri elnök is, gyakorlatban is birtokba vették a vendégek, valamint a sportolók az öltözőt és az új műfüves pályát. Tenisz bemutató mérkőzésre került sor, majd a Villányi öregfiúk kispályás csapata lépett a műfűre, a jó hangulatú, sportszerű meccsen a PMFC öregfiúk csapata állt a térfél túlsó oldalán.

Míg folyt az ünnepi ceremónia és a sportesemények, a Csillagvölgy konyháján megfőtt a töltött káposzta, Kecskés József felállította a boros standját. A meghívott vendégeket a város vezetése vendégül látta egy töltött káposztás ebédre és egy deci borra. Természetesen a borfogyasztás vonatkozásában további lehetőségek voltak. A jelenlévők soraiban több generáció is megtisztelte jelenlétével az ünnepséget. Csak egy pár név: Barabás Bori néni, Takáts Zsolt, Nichter Jani, Pfund Józsi bácsi, Sákits Bátó, Óbert János és még sokan mások. Anekdotázások, régi, természetesen vidám történetek sora is elhangzott a poharazgatások közben, az elmúlt generációk megtették a feladatukat, most a jelenen a sor, minél több dicsőséget szerezzenek a Villány névnek a sport terén, ehhez kívánunk önzetlen, áldozatos szorgalmat, kitartást, jó közösséget, erőt, egészséget, mert a verejtékesen elvégzett munkának van csak gyümölcse.

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra